Kada se pravi klasična jafa torta potrebno je da se peku kore, prave filovi koji su malo komplikovaniji, a mi vam donosimo jednostavan recept koji će vas oduševiti. Napravite osvežavajuću jafa tortu bez muke, tako što ćete poređati keks, preko sipati umućeni fil, a "najteže" od svega je kuvanje fanta fila koji će vam oduzeti svega 10 minuta. Ovako pripremljenu jafa tortu možete da služite i na slavama, a garantujemo vam da će gosti biti oduševljeni.
Sastojci:
- 500 g jafa keksa
- 300 g krem sira
- 150 g šećera u prahu
- 500 ml slatke pavlake
- 50 g skroba
- 500 ml fante
- zaslađeni kakao za dekoraciju
Recept za osvežavajuću jafa tortu:
U kalup obložen pek papirom poređajte jafa keks, tako da čokolada bude okrenuta nagore. Umutite krem sir, slatku pavlaku i šećer u prahu dok se svi sastojci lepo ne sjedine. Zatim pola fila za osvežavajuću jafa tortu sipajte preko keksa. U šerpu sipajte fantu i skrob, pa kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Sipajte par kašika dobijenog fila preko belog i malo prošarajte štapićem za ražnjić. Zatim sipajte preostali beli fil za tortu, pa onda i fil od fante. Opet prošarajte štapićem za ražnjić i poravnajte. Stavite tortu u frižider na sat vremena. Preko fila poređajte jafa keks i pospite prosejanim kakaom. Služite tortu.
Pročitajte i ovo: Jafa torta sa mekanom korom od oraha
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus