Sastojci:
- 3 kašike čia semenki
- 200 ml mleka (bademovo, kokosovo, ovseno ili obično)
- 1 kašičica meda ili javorovog sirupa
- 100 g šumskog voća (sveže ili smrznuto)
- 1 kašika limunovog soka (za osvežavajući ukus)
Kako se pravi čia puding:
Kada vam treba brzinski doručak ili poslastica koja će vas držati sitim, mi predlažemo da napravite čia puding sa voćem po izboru. Porebno vam je malo sastojka, a priprema je nikad jednostavnija.
Pomešajte mleko i zaslađivač u činiji ili teglici. Dodajte čia semenke, promešajte i ostavite 5 minuta da nabubre. Ponovo promešajte da se ravnomerno rasporede. Ostavite u frižideru najmanje 3 sata (ili preko noći) dok ne dobije kremastu strukturu.
Priprema voćnog preliva: Ako koristite smrznuto voće, zagrejte ga kratko u šerpici sa kašikom limunovog soka i malo meda dok ne omekša i pusti sok. Ako koristite sveže voće, jednostavno ga izgnječite viljuškom.
Serviranje: Na puding dodajte voćni preliv i dekorišite svežim bobicama.
Bonus video
Salata od belog pasulja i ljutike za post na vodi
Domaći hleb od celog zrna
Jednostavni uštipci od pirinča
Dva sastojka kojima možete da zamenite jaja i čokoladu
Hrskavi kromboloni - spoj kroasana i krofne sa bogatim čokoladnim punjenjem