Sastojci:

  • 150 g kockica napolitanki sa lešnik punjenjem
  • 60 g šećera
  • 40 g kukuruznog skroba
  • 40 g nezaslađenog kakao praha
  • 620 ml mleka
  • Nekoliko izmrvljenih napolitanki za posipanje

Priprema:

Ova torta je prava poslastica za ljubitelje čokolade i hrskavih napolitanki. Spaja kremastu strukturu i prepoznatljiv ukus lešnika u savršen zalogaj. Najlepše od svega – ne peče se i spremna je uz minimalan trud.

Savet:

Za još bogatiji ukus, u fil dodajte kockicu putera ili malo otopljene čokolade odmah nakon kuvanja, pa dobro promešajte da bude svilenkast i aromatičan.

U šerpi pomešajte šećer, kukuruzni skrob i kakao prah. Postepeno sipajte mleko, neprestano mešajući da ne ostanu grudvice. Stavite na srednju vatru i kuvajte uz stalno mešanje dok se smesa ne zgusne.

U kalup obložen providnom folijom  poređajte sloj celih napolitanki od lešnika. Prelijte ih toplim filom i ravnomerno poravnajte. Pospite odozgo izmrvljenim napolitankama. Ostavite tortu u frižideru najmanje 3 sata da se potpuno stegne.

Pre sečenja izvadite je iz kalupa naopako tako da napolitanke budu na vrhu.

Bonus video

00:30
Kolač sa pahuljicama i čokoladom Izvor: Instagram/breadbakebeyond