Sastojci:
- 100 g ovsenih pahuljica (ili ovsenog brašna)
- 1 kašika kakaoa
- 1 banana (ili šaka urmi)
- 1 kašika putera od oraha po izboru (pistaći, badem, indijski oraščić, pekan…)
Za glazuru:
- 120 g crne čokolade
- seckani lešnici
Priprema:
Ove krofne koje se ne peku savršena su poslastica za sve koji vole čokoladu, ali nemaju vremena za pečenje. Mekane, sočne i bogate ukusom, pripremaju se brzo i jednostavno, a rezultat je desert koji mami osmeh na lice. Idealne su za užinu, uz popodnevnu kafu ili kad poželite slatki zalogaj bez mnogo muke.
Dobro izgnječite bananu (ili urme) dok ne dobijete glatku pastu. Dodajte ovsene pahuljice i kakao, pa sjedinite u homogenu smesu. Umešajte puter po izboru. Smesu rasporedite u silikonski kalup za krofne, utisnite i poravnajte. Stavite u frižider da se krofne stegnu oko 1–2 sata.
Izvadite krofne iz kalupa i umačite ih u rastopljenu crnu čokoladu pomešanu sa seckanim lešnicima. Ostavite da se glazura stegne pre posluživanja.
Bonus video
