Sastojci:

  • 30 g putera
  • 100 g kadaif testa
  • 2 kašike krema od pistaća
  • 2 kašike lešnik krema 
  • 240 g čokolade

Priprema:

Dubai čokoladne štanglice su luksuzna poslastica koja spaja hrskavi kadaif sa bogatim kremovima i slatkom čokoladom u svakom zalogaju. Svaki sloj je pažljivo pripremljen da pruži kontrast tekstura – mekani kremovi i hrskava baza savršeno se dopunjuju. Ove štanglice su idealne za posebne prilike, ali i za trenutke kada želite da se počastite nečim stvarno ukusnim i efektnim.

Savet:

Da bi štanglice bile uredne, koristite silikonski kalup i pustite čokoladu da se dobro stegne pre sečenja.

Na tiganju otopite puter i propržite kadaif dok ne postane zlatno-smeđ i hrskav. Podelite kadaif na dva dela. U jedan deo umešajte krem od pistaća, a u drugi deo lešnikov krem. Otopite čokoladu na pari ili u mikrotalasnoj.

Polovinu otopljene čokolade ravnomerno rasporedite po dnu silikonskog kalupa. Na čokoladu stavite kadaif smese – polovinu sa kremom od pistaća na jednu stranu, polovinu sa lešnik kremom na drugu stranu. Prelijte sve ostatkom čokolade tako da se slojevi lepo povežu. Ostavite u frižideru da se čokolada potpuno stegne. Nakon što se stegne, izvadite iz kalupa i secite na štanglice.