Sastojci:
- 500 ml šlaga (ohlađenog)
- 200 g guste pavlake
- 1 konzerva kondenzovanog mleka
- 1 kesica soka sa ukusom jagode
- 400 g želea sa ukusom jagode
Priprema:
Ovaj fil sa džemom od jagode je kremast, voćan i pun osvežavajuće slasti. Odlično se slaže sa biskvitnim korama, lisnatim testom i rolatima. Lako se priprema, a daje raskošan izgled i ukus svakom dezertu.
Umutite ohlađeni šlag dok ne postane čvrst. Dodajte gustu pavlaku i nastavite da mutite na manjoj brzini dok se ne sjedini. Ulijte kondenzovano mleko i kratko umutite.
Sipajte prašak soka sa ukusom jagode i mutite dok se ne dobije glatka i ujednačena masa. Isecite žele sa ukusom jagode na sitne kockice. Lagano umešajte žele u fil špatulom kako se ne bi raspao.
Koristite fil odmah za premazivanje torti, kolača ili rolat-deserta, ili ga ohladite do upotrebe.
Bonus video
