1. Mutiti cela jaja 1 min, postepeno dodati šećer i mutiti jos 2 minuta. Dodati ulje i jogurt, pa pomešano brašno sa praškom za pecivo.


Sastojci:

4 jajeta
2 čaše šećera
čaša jogurta + jos 2 kašike jogurta za tamni deo
2 čaše oštrog brašna
prašak za pecivo
čaša ulja
kesica vanilin šećera
2 kašike kakaoa
2 kašike kandiranih korica pomorandže i limuna (po ukusu)
50 g čokolade za kuvanje
(čaša-2,5 dl)

2. Podeliti testo na pola i u jednu polovinu dodati naseckanu tamnu čokoladu, kakao i dve kašike jogurta, dobro izmešati. U žuti deo dodati dve kasike kandiranih korica limuna i narandže. Namastiti i pobrašniti tepsiju, prvo sipati žuto testo, pa tamno i ovlaš izmesati da se naprave šare.

3. Zagrejati rernu na 200 stepeni, staviti kolač i smanjiti na 180stepeni. Peći oko 45 minuta. Na pola pečenja prekriti folijom da ne izgori odozgo.

Izvor: najsladjiblog.blogspot.com