Dvobojni čajni keksići lako se prave od sastojaka koje ulgavnom svi imaju kod kuće, a izgledaju prelepo. Ne morate svaki put kada vam se jede nešto slatko otići do prodavnice, već sa porodicom napravite kulinarsku čaroliju u kojoj će svi uživati. Obradujte ukućane mirisnim keksom koji se tope u ustima, a savršeno idu uz šolju omiljene kafe ili čaja.
Sastojci:
1 jaje
prstohvat soli
8 g vanilin šećera
120 g šećera
50 ml mleka
80 ml putera
240 g brašna + 20 g brašna
6 g praška za pecivo
20 g kakao praha
20 g čokoladnih mrvica
Priprema:
Zagrejte rernu na 160 stepeni. Umutiti jaje sa otopljenim puterom, šećerom i mlekom. U posebnoj posudi pomešajte brašno sa praškom za pecivo, valinin šećerom i dodajte malo soli. Dodajte mokre sastojke u suvu mešavinu i promešajte da se sjedine. Podeliti testo na dva dela. U jednu polovinu dodajte 20 g brašna i dobro promešajte. U drugu polovinu dodajte kakao prah i ponovo mešajte dok se ne sjedini. Svaku polovinu testa isecite na male delove i svaku urolajte u kuglu. Svaku kuglicu zarolajte da formirate štapiće. Uzmite 2 štapića različitih boja i ispletite u pletenicu. Umotajte pletenicu u oblik puža i pričvrstite slobodni kraj. Stavite kolačiće na pleh obložen pek papirom i ukrasite ih čokoladnim komadićima. Pecite 20 minuta dok ne dobiju lepu rumenu boju. Pecept i pripremu pogledajte u videu u nastavku teksta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem