Ukoliko ste ljubitelj hrskavih keksića koji sjajno idu uz šoljicu kafe ili čaja, onda je ovaj recept baš za vas. Jednostavno i lako ih napravite kod kuće, a umesto suvog grožđa možete da dodate i komadiće čokolade. Ostaće sveži po nekoliko dana ako ih čuvate u kutiji sa poklopcem, a daleko su ukusniji i lepši od kupovnih. Obradujte svoje ukućane domaćim keksom, a sigurno ćete odmah praviti duplu meru. 

Sastojci:
1 jaje
100 g šećera
8 g vanilin šećera
3 kockice putera
100 ml ulja
2 kašike kokosa
50 g suvog grožđa
8 g praška za pecivo
350 g brašna
prstohvat soli

Priprema:

Jaje pomešajte sa šećerom i vanilin šećerom, dodajte prstohvat soli, pa sve dobro izmešajte ručnom mutilicom. Dodajte puter, ulje i kokos, pa ponovo sve izmešajte. Ubacute suvo grožđe, prašak za pecivo i brašno, pa zamesite glatko testo. Malo ga obradite rukama. Odvajajte manje delove testa, dlanovima oblikujte keksiće željenje veličine, pa ih sa gornje strane "umočite" u šećer. Ređajte ih na pleh obložen papirom za pečenje. Viljuškom ili modlom po želji napravite šaru. Pecite ih u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 20 minuta, dok ne dobiju lepu rumenu boju.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE