Rolati možda deluju komplikovano, ali priprema je zaista jednostavna. Isprobajte ovaj recept za slatki rolat čija se kora pravi od meda, a krem od sira. Toliko je ukusan i osvežavajuć, a ulepšaće i svaku svečanu trpezu. Postoje razni recepti za slatke ili slane rolate, kao što su oni sa džemom ili ajvarom, ali ova kombinacija je obećavajuća. Slatki med i osvežavajući sir su savršeni zajedno, a toliko je mekan da se topi u ustima. 

  • Sastojci: 
  • Za testo: 
  • 150 g meda 
  • 40 g šećera 
  • prstohvat soli 
  • 50 g putera 
  • 70 g kisele pavlaka 
  • 1/2 kašičice sode bikarbone 
  • 1 jaje 
  • 150 g brašna 
  • Za krem: 
  • 300 g pavlake 
  • 140 g svežeg sira
  • 80 g šećera u prahu 
  • 1 kašičica ekstrakta vanile 

Priprema:
U šerpi pomešajte med, šećer i puter. Kuvajte dok se ne otopi, pa u kiselu pavlaku dodajte so i sodu bikarbonu i promešajte. Sipajte u med i kuvajte dok ne proključa. Ostavite još minut, dva, a zatim sklonite sa šporeta. Dodajte jaje i brašno i sve lepo sjedinite. Sipajte pola smese na pleh koji ste obložili pek papirom i lepo razmažite. Pecite na 180°C oko 7-10 minuta. Isto ponovite sa preostalom smesmo. Isecite krajve da dobijete prav pravougaonik. Umutite pavlaku, sir, šećer u prahu i malo vanile da dobijete glatku smesu. Stavite kore jednu pored druge i premažite kremom. Urolajte. Premažite preostalim kremom, a onu koru koja je ostala kada ste sekli ivice izblendirajte i pospite po rolatu. Stavite u frižider na 2-3 sata. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE