Rolati možda deluju komplikovano, ali priprema je zaista jednostavna. Isprobajte ovaj recept za slatki rolat čija se kora pravi od meda, a krem od sira. Toliko je ukusan i osvežavajuć, a ulepšaće i svaku svečanu trpezu. Postoje razni recepti za slatke ili slane rolate, kao što su oni sa džemom ili ajvarom, ali ova kombinacija je obećavajuća. Slatki med i osvežavajući sir su savršeni zajedno, a toliko je mekan da se topi u ustima.
- Sastojci:
- Za testo:
- 150 g meda
- 40 g šećera
- prstohvat soli
- 50 g putera
- 70 g kisele pavlaka
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 1 jaje
- 150 g brašna
- Za krem:
- 300 g pavlake
- 140 g svežeg sira
- 80 g šećera u prahu
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
U šerpi pomešajte med, šećer i puter. Kuvajte dok se ne otopi, pa u kiselu pavlaku dodajte so i sodu bikarbonu i promešajte. Sipajte u med i kuvajte dok ne proključa. Ostavite još minut, dva, a zatim sklonite sa šporeta. Dodajte jaje i brašno i sve lepo sjedinite. Sipajte pola smese na pleh koji ste obložili pek papirom i lepo razmažite. Pecite na 180°C oko 7-10 minuta. Isto ponovite sa preostalom smesmo. Isecite krajve da dobijete prav pravougaonik. Umutite pavlaku, sir, šećer u prahu i malo vanile da dobijete glatku smesu. Stavite kore jednu pored druge i premažite kremom. Urolajte. Premažite preostalim kremom, a onu koru koja je ostala kada ste sekli ivice izblendirajte i pospite po rolatu. Stavite u frižider na 2-3 sata.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem