U nastavku pročitajte recept za jedan kremast i penast kolač koji neodoljivo podseća na čuvenu Švarcvald tortu. Odličnog je ukusa, sa velikom količinom čokolade u filu i džemom od ribizle. Biće savršen dodatak popodnevnoj kafi ili čaju, ili slatka užina prilikom susreta sa prijateljima. U fil dodajte i nekoliko kašika likera od čokolade za još bolji ukus.

  • Sastojci:
  • Biskvit:
  • 5 jaja
  • 120 g pšeničnog brašna
  • 40 g kakaoa
  • 140 g šećera
  • Fil:
  • 500 ml slatke pavlake
  • 250 g mascarpone sira
  • 250 g čokolade
  • 3 kašike čokoladnog likera
  • 1 kašika šećera u prahu
  • 1 krem-fiks
  • Još:
  • pola tegle džema od ribizle
  • 50 g crne čokolade

Priprema:

Odvojite belanca od žumanaca i umutite u čvrst sneg. Na kraju mućenja postepeno dodajte šećer. Zatim smanjite brzinu miksera i u umućena belanca dodajte jedno po jedno žumanca. U smesu od jaja sipajte prosejano brašno i kakao. Sve pomešajte drvenom kašikom. Smesu stavite na pleh obložen papirom za pečenje i stavite u rernu zagrejanu na 170 stepeni. Pecite 25 minuta, zagrevajući gore-dole. Nakon pečenja ostavite biskvit da se ohladi, a zatim ga podelite na 2 dela.

Ohlađenu slatku pavlaku umutite sa maskarponeom. Na kraju mućenja dodajte krem-fiks. U posebnu posudu stavite 1/3 fila, dodajte 1 kašiku šećera u prahu i promešajte. U ostatak fila dodati 250 g seckane čokolade i čokoladni liker. Mešajte sve dok se sastojci ne sjedine. Polovinu biskvita premazati džemom od ribizle. Zatim stavite fil sa čokoladom i prekrijte drugim delom torte. Zatim preostalim filom premažite biskvit. Pospite vrh torte seckanom crnom čokoladom. Stavite u frižider na par sati ili preko noći.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE