U nastavku pročitajte recept za jedan kremast i penast kolač koji neodoljivo podseća na čuvenu Švarcvald tortu. Odličnog je ukusa, sa velikom količinom čokolade u filu i džemom od ribizle. Biće savršen dodatak popodnevnoj kafi ili čaju, ili slatka užina prilikom susreta sa prijateljima. U fil dodajte i nekoliko kašika likera od čokolade za još bolji ukus.
- Sastojci:
- Biskvit:
- 5 jaja
- 120 g pšeničnog brašna
- 40 g kakaoa
- 140 g šećera
- Fil:
- 500 ml slatke pavlake
- 250 g mascarpone sira
- 250 g čokolade
- 3 kašike čokoladnog likera
- 1 kašika šećera u prahu
- 1 krem-fiks
- Još:
- pola tegle džema od ribizle
- 50 g crne čokolade
Priprema:
Odvojite belanca od žumanaca i umutite u čvrst sneg. Na kraju mućenja postepeno dodajte šećer. Zatim smanjite brzinu miksera i u umućena belanca dodajte jedno po jedno žumanca. U smesu od jaja sipajte prosejano brašno i kakao. Sve pomešajte drvenom kašikom. Smesu stavite na pleh obložen papirom za pečenje i stavite u rernu zagrejanu na 170 stepeni. Pecite 25 minuta, zagrevajući gore-dole. Nakon pečenja ostavite biskvit da se ohladi, a zatim ga podelite na 2 dela.
Ohlađenu slatku pavlaku umutite sa maskarponeom. Na kraju mućenja dodajte krem-fiks. U posebnu posudu stavite 1/3 fila, dodajte 1 kašiku šećera u prahu i promešajte. U ostatak fila dodati 250 g seckane čokolade i čokoladni liker. Mešajte sve dok se sastojci ne sjedine. Polovinu biskvita premazati džemom od ribizle. Zatim stavite fil sa čokoladom i prekrijte drugim delom torte. Zatim preostalim filom premažite biskvit. Pospite vrh torte seckanom crnom čokoladom. Stavite u frižider na par sati ili preko noći.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem