Nekada su naše bake pravile najlepše kolače i slatkiše od jeftinih i osnovnih sastojaka kao što su brašno, jaja, mleko... Nije uvek potrebno da se koristi puno namirnica ili one koje su skupe kako bi se napravile ukusne poslastice. Jedan od takvih recepata je upravo ovaj za taranu, a ne postoji domaćica koja nije znala recept. Napravite testo od 2 sastojka i ostavite da se osuši. Taranu možete da služite prelivenu mlekom ili jogurtom.
- Sastojci:
- 4 jajeta
- 400 g oštrog brašna
Priprema:
U posudu sipajte oko 150 g brašna, pa dodajte jaja i sjedinite, a onda dodajte i preostalo brašno. Kratko mestite, samo toliko da se sastojci sjedine. Zatim dobijeno testo izrendajte, veličinu izaberite sami. Posoložite taranu na krpu i pospite brašno, pa ostavite da se suši nekih 24 časa. Par puta je protresite kako bi se ravnomerno sušila. Osušenu taranu čuvajte u krpenim vrećama, na suvom mestu.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus