Sastojci
- 1 šolja običnog brašna (125 g)
- 1 šolja pirea od pečene bundeve
- 1 šolja kukuruznog brašna (150 g)
- ½ šolje putera (125 g)
- 1 šolja mlaćenice (250 ml)
- ½ šolje granuliranog šećera (100 g)
- ¼ šolje javorovog sirupa (65 ml)
- 2 jaja
- ½ kašičice sode bikarbone
- 1 kašičica začina za bundevu (cimet, muskatni oraščić, đumbir)
Priprema:
Slatka proja sa bundevom je idealan izbor za one koji vole kombinaciju blagih, prirodnih ukusa i sočne teksture. Ovaj recept se može poslužiti kao lagana užina ili ukusan dodatak uz topla jela.
Zagrejte rernu na 180°C. U velikoj posudi umutite omekšali puter i šećer dok ne dobijete kremastu smesu. Dodajte jaja jedno po jedno, dobro muteći nakon svakog dodavanja. Umešajte pire od bundeve, med i mlaćenicu dok se ne sjedini.
Posebno prosejte brašno, dodajte kukuruzno brašno, sodu bikarbonu i začin za bundevu. Postepeno dodajte suve sastojke mokrim sastojcima, mešajući lopaticom dok se sve ne sjedini. Tepsiju obložite papirom za pečenje. Sipajte testo i pecite 30-35 minuta, dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista. Ostavite proju da se malo ohladi, pa je poslužite sa dodatnim medom.
Bonus video
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.