Sastojci

  • 1 šolja običnog brašna (125 g)
  • 1 šolja pirea od pečene bundeve
  • 1 šolja kukuruznog brašna (150 g)
  • ½ šolje putera (125 g)
  • 1 šolja mlaćenice (250 ml)
  • ½ šolje granuliranog šećera (100 g)
  • ¼ šolje javorovog sirupa (65 ml)
  • 2 jaja
  • ½ kašičice sode bikarbone
  • 1 kašičica začina za bundevu (cimet, muskatni oraščić, đumbir)

Priprema:

Slatka proja sa bundevom je idealan izbor za one koji vole kombinaciju blagih, prirodnih ukusa i sočne teksture. Ovaj recept se može poslužiti kao lagana užina ili ukusan dodatak uz topla jela.

Savet

Za dodatnu sočnost i aromu, dodajte šaku seckanih oraha ili sušenog voća u smesu pre pečenja.

Zagrejte rernu na 180°C. U velikoj posudi umutite omekšali puter i šećer dok ne dobijete kremastu smesu. Dodajte jaja jedno po jedno, dobro muteći nakon svakog dodavanja. Umešajte pire od bundeve, med i mlaćenicu dok se ne sjedini. 

Posebno prosejte brašno, dodajte kukuruzno brašno, sodu bikarbonu i začin za bundevu. Postepeno dodajte suve sastojke mokrim sastojcima, mešajući lopaticom dok se sve ne sjedini. Tepsiju obložite papirom za pečenje. Sipajte testo i pecite 30-35 minuta, dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista. Ostavite proju da se malo ohladi, pa je poslužite sa dodatnim medom.

Bonus video

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Remaining Time 0:00
 
Stream Type LIVE
Stream Type LIVE
Kolač sa bundevom i čokoladom Izvor: Kolač sa bundevom i čokoladom