Sastojci:
- 250 g putera (omekšalog)
- 4 kašike jogurta
- 2 jajeta
- 7 kašika šećera u prahu
- 4 kašike gustina
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 kesica praška za pecivo
- 500 g brašna
- 100 g mlevenih oraha (za testo)
- oko 200 g ratluka, isečenog na kockice
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
U Turskoj se ovakve kiflice prave često, posebno kad zatreba nešto slatko uz čaj. Testo je bogato i mirišljavo, a svaki zalogaj mek i pun ukusa. Ratluk unutra daje im ono nešto posebno.
Umutite omekšali puter, jaja, jogurt, šećer u prahu i vanilin šećer. Dodajte gustin, prašak za pecivo i mlevene orahe, pa postepeno dodajte brašno i umesite mekano, glatko testo. Podelite testo na 4 dela, pa svaki deo razvucite u krug i isecite na trouglove (kao za kiflice).
Na širi deo svakog trougla stavite komadić ratluka, pa urolajte u kiflicu. Ređajte kiflice na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u unapred zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta, dok blago ne porumene. Kada se prohlade, uvaljajte ih u šećer u prahu.
Bonus video
