1. Zagrejati rernu na 120°C. Čvrsto umutiti belanca uz dodatak šećera. Pomešati lešnike i brašno, pa umešati u sneg od belanaca. Obložiti peki papirom okvir za kolače (prečnika 20 cm) i sipati beze masu. Sušiti 2–3 sata u rerni.
2. Umutiti na pari jaja, žumanca, 150 g šećera i vanilin šećer. Odvojeno umutiti pavlaku i umešati u smesu.
3. Jagode oprati, očistiti i ispasirati, uz dodatak 75 g šećera.
4. Pečenu koru od beze mase izvaditi iz okvira, odlepiti papir, pa vratiti nazad u okvir. Sipati krem i odozgo pire od jagode. Razmutiti u nekoliko poteza viljuškom, kako bi nastala mermerna šara. Poravnati masu širokim poslastičarskim nožem i ostaviti tortu 6 sati u frizu. Oko 30 minuta pre služenja izvaditi tortu iz friza, kako bi mogla lepo da se seče. Ukrasiti po želji.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus