1. Zagrejati rernu na 120°C. Čvrsto umutiti belanca uz dodatak šećera. Pomešati lešnike i brašno, pa umešati u sneg od belanaca. Obložiti peki papirom okvir za kolače (prečnika 20 cm) i sipati beze masu. Sušiti 2–3 sata u rerni.
2. Umutiti na pari jaja, žumanca, 150 g šećera i vanilin šećer. Odvojeno umutiti pavlaku i umešati u smesu.
3. Jagode oprati, očistiti i ispasirati, uz dodatak 75 g šećera.
4. Pečenu koru od beze mase izvaditi iz okvira, odlepiti papir, pa vratiti nazad u okvir. Sipati krem i odozgo pire od jagode. Razmutiti u nekoliko poteza viljuškom, kako bi nastala mermerna šara. Poravnati masu širokim poslastičarskim nožem i ostaviti tortu 6 sati u frizu. Oko 30 minuta pre služenja izvaditi tortu iz friza, kako bi mogla lepo da se seče. Ukrasiti po želji.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom