Neobična kombinacija sosa od jagoda i mesa čini ovaj obrok interesantnim. 

Sastojci: 

  • 600 g svinjskog vrata
  • 400 g jagoda
  • 1 crveni luk
  • so i biber
  • kašičica šećera
  • kašičica soja sosa
  • 100 ml crvenog vina
  • 250 ml pavlake za kuvanje
  • pola kašičice timijana
  • 80 gr kikirikija

Priprema:

Ispržite meso na tiganju. Odložite ga, pa u tu mast dodajte luk i dinstajte. Dodajte jagode, propasirajte, pa dodajte šećer.
Kada se malo izdinsta, stavite soja sos, vino, pavlaku za kuvanje i timijan. Posolite i pobiberite. Dodajte seckani kikiriki.
Kada se sos prokrčka i malo zgusne, vratite meso i dinstajte još 5-10 minuta. Servirajte uz mlade krompiriće.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.


*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa


*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: igythecook