Neobična kombinacija sosa od jagoda i mesa čini ovaj obrok interesantnim.
Sastojci:
- 600 g svinjskog vrata
- 400 g jagoda
- 1 crveni luk
- so i biber
- kašičica šećera
- kašičica soja sosa
- 100 ml crvenog vina
- 250 ml pavlake za kuvanje
- pola kašičice timijana
- 80 gr kikirikija
Priprema:
Ispržite meso na tiganju. Odložite ga, pa u tu mast dodajte luk i dinstajte. Dodajte jagode, propasirajte, pa dodajte šećer.
Kada se malo izdinsta, stavite soja sos, vino, pavlaku za kuvanje i timijan. Posolite i pobiberite. Dodajte seckani kikiriki.
Kada se sos prokrčka i malo zgusne, vratite meso i dinstajte još 5-10 minuta. Servirajte uz mlade krompiriće.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: igythecook
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus