Neobična kombinacija sosa od jagoda i mesa čini ovaj obrok interesantnim.
Sastojci:
- 600 g svinjskog vrata
- 400 g jagoda
- 1 crveni luk
- so i biber
- kašičica šećera
- kašičica soja sosa
- 100 ml crvenog vina
- 250 ml pavlake za kuvanje
- pola kašičice timijana
- 80 gr kikirikija
Priprema:
Ispržite meso na tiganju. Odložite ga, pa u tu mast dodajte luk i dinstajte. Dodajte jagode, propasirajte, pa dodajte šećer.
Kada se malo izdinsta, stavite soja sos, vino, pavlaku za kuvanje i timijan. Posolite i pobiberite. Dodajte seckani kikiriki.
Kada se sos prokrčka i malo zgusne, vratite meso i dinstajte još 5-10 minuta. Servirajte uz mlade krompiriće.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: igythecook
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem