Pratite upustva do ukusnog kolača.
Sastojci:
400 g brašna
150 g šećera
2 jajeta
vanila ekstrakt ili 2 kesice vanil šećera
200 g maslaca
10 g praška za pecivo
Za fil:
500-600 g jagoda
150 g šećera
3 pune kašike gustina
Priprema:
U posudu stavite brašno, pa dodajte šećer, jaja, prašak za pecivo i malo vanila ekstrakta. Promešajte, pa dodajte maslac iseckan na kockice. Rukama sjedinite dok ne dobijete mrvičastu smesu. Na kraju samo malo umutite da dodatno usitnite.
Jagode očistite, operite i sitno iseckajte. Dodajte šećer i gustin i promešajte. Pleh dimenzija 23×33 cm premažite maslecem, sipajte pola mrvičaste smese, rasporedite i utisnite, pa sipajte jagode. Preko stavite ostatak mrvičaste smese. Pecite 40 minuta na 200°C, a zatim ostavite da se pita ohladi, pa secite.
Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: domacirecepti
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus