Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kolači

Savršen spoj ukusa: Kakao šnite sa kremom od kokosa i bele čokolade

Izvor: Foto: Shuterstock

Donosimo vam recept za ukusne kakao-šnite s mekanim biskvitom i sjajnom kremom od kokosa i bele čokolade koje će vas sigurno oduševiti.

BISKVIT:

  • 3 jaja srednje veličine
  • 150 grama brašna
  • 100 grama šećera u prahu
  • 100 grama maslaca sobne temperature
  • 3 kašike kakao-praha
  • 1 mala kašičica praška za pecivo

FIL OD KOKOSA I BELE ČOKOLADE:

  • 400 grama bele čokolade
  • 300 ml slatke pavlake za ganaš
  • 100 grama sitno mlevenog kokosa
  • 100 ml slatke pavlake za fil

GANAŠ:

  • 100 grama tamne čokolade
  • 100 ml slatke pavlake

PRIPREMA:

U jednoj posudi pomešajte brašno, kakao i prašak za pecivo. U drugu posudu ubacite šećer i maslac sobne temperature pa miksajte dok ne dobijete glatku smesu. Zatim u nju ubacujte jedno po jedno jaje i nakon svakog jajeta dobro miksajte dok se ono ne poveže s ostatkom smese. Na kraju dodajte mešavinu brašna, kakaoa i praška za pecivo pa ručno sve sjedinite sa špatulom.

Smesu rasporedite po plehu koji ste prethodno namazali maslacem i posuli s oštrim brašnom i stavite u rernu zagrejanu na 180 stepeni. Pecite oko 20-25 minuta, zavisno od jačine rerne ili sve dok se rubovi biskvita ne odvoje od ivica pleha.

Pročitajte i: Domaći sladoled od jagode za koji vam treba samo 3 sastojka

Dok se biskvit hladi, pripremite ganaš od bele čokolade. Narendajte je na kockice i stavite u posudu, a 300 ml slatke pavlake zagrejte do vrenja. Prelijte ga preko čokolade, ostavite da stoji pet minuta i zatim mešajte dok ne dobijete glatku i sjajnu smesu. Kada se ganaš ohladi, ubacite u njega kokos i na kraju umutite šlag od 100 ml slatke pavlake i njega lagano umešajte u ostatak smese.

Pripremite ganaš od tamne čokolade na isti način kao i onaj od bele. Narendajte čokoladu i prelijte je sa 100 ml slatke pavlake zagrejane do vrenja. Pustite da stoji pet minuta, mešajte dok ne dobijete sjajnu smesu i pustite da se malo ohladi i stvrdne.
Za to vreme na ohlađeni biskvit rasporedite kremu od bele čokolade i kokosa. Zatim preko nje prelijte ganaš od tamne čokolade. Kolač zatim stavite u frižider na nekoliko sati.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: Zadovoljna.hr

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti