Inspirisana kinder maxi king čokoladicom, ova torta je savršeni spoj pečenih lešnika, karamele, mlečne čokolade i maskarpone krema. Ukus naravno nije identičan nego bolji! Zamislite domaću verziju ovog slatkiša samo što je još kremastije i miriše na pečene lešnike. Ukoliko želite da probate recept je pred vama.

Sastojci:

Korica

  • 2 jaja
  • 100g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • malo soli
  • 100ml ulja
  • 80ml mleka
  • 80g brašna
  • 50g mlevenih pečenih lešnika

Fil

  • 500g maskarpone sira
  • 200ml slatke pavlake
  • 350-400g karamel namaza ili domaće karamele
  • 1 kremfix po potrebi, nije neophodno

Ganaš

  • 150g mlečne čokolade
  • 70ml slatke pavlake
  • 150g seckanih pečenih lešnika

Priprema:

Mikserom umutiti jaja, šećer, vanilin šećer i so. Mutiti par minuta, smesa treba da postane svetlo žuta i da se udvostruči. Zatim dodati mleko i ulje, opet umutiti. Pomešati brašno i lešnike, dodati u smesu i polako umešati. Smesu sipati u kalup obložen pek papirom prečnika 20cm i peći 20ak minuta na 180 stepeni. Nakon pečenja ostaviti koricu da se ohladi u potpunosti. Za fil mikserom umutiti maskarpone i 2 pune kašike karamele. Dodati neumućenu slatku pavlaku (ako je biljna) i mutiti dok smesa ne postane gusta. Mlečnu slatku pavlaku prvo treba zasebno umutiti i zatim polako spatulom spojiti sa maskapone smesom. Po potrebi dodati 1 kremfix.
Za slaganje prerezati koru na 2 dela. Obe kore sa jedne strane namazati sa 2 pune kašike karamele. Prvu koricu sa karamelom na gore staviti na stalak, oko nje prsten. Rasporediti fil i staviti drugu koricu, strana sa karamelom ide na fil.
Tortu odložiti u frižider na 3h, nakon toga skinuti prsten, napraviti ganaš: zagrejati čokoladu sa slatkom pavlakom, mešati i grejati dok se ne sjedini.
Ganaš rasporediti na površini torte, slobodno neka curi sa strane da bi se seckani lešnici zalepili.

Izvor: Slatka domaćica