Francuska torta od sira nekad se pripremala za posebne prilike, danas je hit na svakom slavlju. Francuzi su poznati po vrhunskim poslasticama, pa ukoliko do sada niste probali neki od njihovih čuvenih slatkiša sada je pravo vreme.
Sastojci:
Za testo:
- 200 g glatkog brašna
- 50 g šećera
- prstohvat soli
- 125 g maslaca sobne temperature
Za fil:
- 500 g rikota sira
- 80 g smeđeg šećera
- 3 jajeta
- korica jednog limuna
- 10 ml likera od mirte
Priprema:
Od brašna, šećera, soli i maslaca umesite glatko testo. Umotajte ga u prozirnu foliju i stavite u frižider na sat vremena. Ohlađeno testo razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi i utisnite u kalup za tart. Testo izbodite viljuškom i pripremite fil. U posudu stavite rikota sir, dodajte šećer, limunovu koricu i liker od mirte. Na kraju dodajte jedno po jedno jaje. Smesu izlijte preko testa. Pecite u zagrejanoj rerni 25 minuta na temperaturi od 180 stepeni.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus