Poznato je da su Turci veliki gurmani i da im je kuhinja raznovrsna. Jedan od specijaliteta je i ova salata sa pšenicom. Jede se dobro rashlađena kao predjelo ili kao prilog uz neko meso. Može da bude i lagana obrok salata - za večeru, ali i za doručak. priprema se jednostavno za manje od 20 minuta.
Sastojci:
- 2 šolje bulgur pšenice
- zelena salata
- maslinovo ulje
- so, peršun, mirođija, nana
- luk
Dresing:
- maslinovo ulje
- 1 limun
- biber, so
Priprema:
Pšenicu skuvajte sa malo maslinovog ulja i kašičicom soli. Dok se ona kuva iseckajte zelenu salatu, mirođiju, peršun, nanu, paradajz i crni luk sitno. Kuvanu pšenicu stavite u činiju, pa dodajte sve ostale sastojke. Promešajte pa prelijte dresingom. On se pravi tako što pomešate sok od limuna sa biberom, solju i maslinovim uljem.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus