Poznato je da su Turci veliki gurmani i da im je kuhinja raznovrsna. Jedan od specijaliteta je i ova salata sa pšenicom. Jede se dobro rashlađena kao predjelo ili kao prilog uz neko meso. Može da bude i lagana obrok salata - za večeru, ali i za doručak. priprema se jednostavno za manje od 20 minuta.

Sastojci:

  • 2 šolje bulgur pšenice
  • zelena salata
  • maslinovo ulje
  • so, peršun, mirođija, nana
  • luk

Dresing:

  • maslinovo ulje
  • 1 limun
  • biber, so

Priprema:

Pšenicu skuvajte sa malo maslinovog ulja i kašičicom soli. Dok se ona kuva iseckajte zelenu salatu, mirođiju, peršun, nanu, paradajz i crni luk sitno. Kuvanu pšenicu stavite u činiju, pa dodajte sve ostale sastojke. Promešajte pa prelijte dresingom. On se pravi tako što pomešate sok od limuna sa biberom, solju i maslinovim uljem.

Izvor: Stvar ukusa