Poznato je da su Turci veliki gurmani i da im je kuhinja raznovrsna. Jedan od specijaliteta je i ova salata sa pšenicom. Jede se dobro rashlađena kao predjelo ili kao prilog uz neko meso. Može da bude i lagana obrok salata - za večeru, ali i za doručak. priprema se jednostavno za manje od 20 minuta.
Sastojci:
- 2 šolje bulgur pšenice
- zelena salata
- maslinovo ulje
- so, peršun, mirođija, nana
- luk
Dresing:
- maslinovo ulje
- 1 limun
- biber, so
Priprema:
Pšenicu skuvajte sa malo maslinovog ulja i kašičicom soli. Dok se ona kuva iseckajte zelenu salatu, mirođiju, peršun, nanu, paradajz i crni luk sitno. Kuvanu pšenicu stavite u činiju, pa dodajte sve ostale sastojke. Promešajte pa prelijte dresingom. On se pravi tako što pomešate sok od limuna sa biberom, solju i maslinovim uljem.
Izvor: Stvar ukusa
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno