Ako vam se ne spremaju više ista jela i isprobali biste nešto novo, onda obavezno napravite mađarsko tradicionalno jelo. Piletina sa raznovrsnim povrćem iz rerne posuta sirom će svakoga oduševiti, a možete da je servirate sa domaćim hlebom.

Mocarelu više ne morate da kupuje nego sada na jednostavan način možete da je pripremite kod kuće. 

Posle ukusnog jela počastite se čarobnim kolačem sa kokosom

Sastojci:

  • 250-300 g pilećeg filea
  • 1 šargarepa
  • 1 paradajz
  • 200 g pirinča
  • 250-300 g kukuruza
  • 150 ml vode
  • 1 kašičica origana
  • 1 kašičica suvog belog luka
  • 150 g mocarela sira

Priprema:

Isecite meso na kockice, kao i šargarepu i paradajz, pa pomešajte. Dodajte pirinač i kukuruz, origano, beli luk, biber, so, mlevenu crvenu papriku, pa dobro promešajte. Sipajte u posudu i prelijte sa vodom. Pokrijte folijom i pecite na 180°C oko 30-35 minuta. Zatim skinite foliju, pospite rendanom mocarelom i pecite još 15-20 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa