Ako vam se ne spremaju više ista jela i isprobali biste nešto novo, onda obavezno napravite mađarsko tradicionalno jelo. Piletina sa raznovrsnim povrćem iz rerne posuta sirom će svakoga oduševiti, a možete da je servirate sa domaćim hlebom.
Mocarelu više ne morate da kupuje nego sada na jednostavan način možete da je pripremite kod kuće.
Posle ukusnog jela počastite se čarobnim kolačem sa kokosom.
Sastojci:
- 250-300 g pilećeg filea
- 1 šargarepa
- 1 paradajz
- 200 g pirinča
- 250-300 g kukuruza
- 150 ml vode
- 1 kašičica origana
- 1 kašičica suvog belog luka
- 150 g mocarela sira
Priprema:
Isecite meso na kockice, kao i šargarepu i paradajz, pa pomešajte. Dodajte pirinač i kukuruz, origano, beli luk, biber, so, mlevenu crvenu papriku, pa dobro promešajte. Sipajte u posudu i prelijte sa vodom. Pokrijte folijom i pecite na 180°C oko 30-35 minuta. Zatim skinite foliju, pospite rendanom mocarelom i pecite još 15-20 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem