Kad ste u Italiji, ili makar italijanskom restoranu, pokušajte da izbegnete sledeće...

Ne pijte kapućino posle podneva

Iako mi naručujemo makijato i kapućino tokom celoga dana, kod Italijana to nije slučaj. Kapućino piju isključivo ujutro, često ga kombinujući s nečim slatkim. Nakon jela pa nadalje, uvek ide espreso.

Ne stavljajte ulje na testeninu

Kada kuvate testeninu u vrućoj vodi, nikad nemojte dodavati ulje. Ako želite da budete pravi majstori, ulje dodajte tek kad je testenina skuvana.

Pogledajte i 6 recepata za italijanske specijalitete

Ne stavljajte kečap na testeninu

Ako nije preporučljivo stavljati ulje pre nego što  je hrana gotova, onda ovo ne da nije preporučljivo, već je strogo zabranjeno! Italijanima je to šokantno a kuvari kečap na testenini smatraju sramotnim, tako da ako vide da to radite - sigurno će izgovoriti "Mamma mia!"

Ne naručujte špagete bolonjeze

Ne zato što nisu dobri, već jednostavno, takva kombinacija ne postoji. Čak i ako se zateknete u Bolonji čudno će vas gledati, s obzirom da se slavni bolonjeze ne priprema sa špagetima, već taljatelama.

Pogledajte i 10 pravila ishrane kojih se pridržavaju Italijanke

Testenina s piletinom

Amerikanci su uvereni da je ovo klasičan primer italijanske kuhinje. Ali, probajte da naručite ovo u Rimu ili Firenci, jedno je sigurno da ćete se susresti s čudnim pogledima. Testenine s piletinom u Italiji jednostavno nema.

Cezar salata

Iako je poznato kako je njen kreator italijan Cezar Cardini, ova salata potpuno je nepoznata u Italiji i ne možete je dobiti baš svuda.

Pogledajte i 10 zlatnih pravila italijanske kuhinje

Italijanska hrana nije brza hrana

Italijanima je hrana suviše važna i nalazi se vrlo visoko na svim lestvicama. Stoga ne pripremajte paste i ostalo kako biste ih pojeli na brzinu dok gledate TV, već u njima uživajte, dugo i polako, baš kao pravi Sicilijanac ili Milanez..

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: Punkufer