Sastojci:

  • 10 manjih paprika
  • 200 g pirinča
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 šargarepe (rendane)
  • 2 paradajza (oljuštena i sitno seckana) ili 200 ml paradajz soka
  • 1 kašičica slatke mlevene paprike
  • So, biber, suvi začin (po ukusu)
  • Peršun (sitno seckan)
  • Lovorov list
  • 700 ml vode

Priprema:

Posne punjene paprike na vodi su klasično jelo koje se često priprema u vreme posta ili na slavama. Lagane, ukusne i bez ulja, idealne su za sve koji žele zdraviji obrok bez mesa. Ovaj recept koristi jednostavne sastojke, a paprike ostaju sočne i aromatične.

Za dodatni ukus, u fil možete dodati seckane pečurke ili malo celera.
Ako želite gušći sos, u malo hladne vode razmutite kašičicu brašna i dodajte u šerpu pred kraj kuvanja.
Paprike su još ukusnije kada odstoje nekoliko sati, jer tada upiju sve arome.

Crni luk sitno iseckati i propržiti na malo vode dok ne omekša. Dodati rendanu šargarepu i nastaviti dinstanje još nekoliko minuta.

Dodati pirinač, seckani paradajz, mlevenu slatku papriku, so, biber i suvi začin. Kuvati par minuta da pirinač upije sve ukuse. Na kraju dodati seckani peršun.

Paprikama odstraniti peteljke i semenke, pa ih napuniti pripremljenim filom. Poređati punjene paprike u šerpu, dodati lovorov list i preliti vodom tako da paprike budu skoro potpuno prekrivene. Kuvati na tihoj vatri oko 40-50 minuta, dok pirinač ne omekša, a paprike ne postanu sočne. Pred kraj kuvanja dodati paradajz sok ako želite bogatiji sos.

Bonus video

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:49
Loaded: 0%
Remaining Time 0:49
 
Stream Type LIVE
Stream Type LIVE
TRIK ZA BRZINSKE PUNJENE PAPRIKE: Ovakve nikada niste probali! SVAKA DOMAĆICA TREBA DA ZNA Izvor: TRIK ZA BRZINSKE PUNJENE PAPRIKE: Ovakve nikada niste probali! SVAKA DOMAĆICA TREBA DA ZNA