Sastojci:
- 1 mala cvekla od 125-140 g, kuvana, a zatim oljuštena
- 12 urmi, oko 170 g, bez koštica
- 1 kašičica vanilinog ekstrakta
- 1/2 kašičice morske soli, plus još po ukusu
- 6 kašika (30 grama) kakao praha, podeljeno
- 25 g ovsenog brašna
- 85g crne čokolade bez mleka
- po želji za ukrašavanje koristite kakao prah, prah cvekle ili seckane orahe
Recept za posne kuglice sa urmama i cveklom:
Kako biste napravili posne kuglice, prvo potpite urme u vruću vodu na nekoliko minuta da omekšaju. Dobro ih ocedite. Iseckajte obarenu cveklu i zatim ubacite cveklu, urme, vanilin ekstrakt, so i 20 g kakao praha u blender. Blendirajte dok se sastojci dobro ne sjedine i ne počnu da se spajaju kao lepljiva pasta.
Dodajte preostali kako prah i ovseno brašno u blender. Ponovo blendirajte, dok se sastojci dobro ne sjedine i ne formira testo. Probajte i dodajte još soli, po želji. Prebacite testo u posudu i pokrijte. Zamrznite najmanje na 1-2 sata. Obložite pleh papirom za pečenje. Otopite crnu čokoladu na pari, pa ostavite da se ohladi 5 minuta. Izvadite kuglice iz frižidera. Od smese uvaljajte kuglice jednake veličine. Prebacite kuglice na pleh za pečenje.
Umočite jednu po jednu kuglicu u otopljenu crnu čokoladu. Vratite u pleh i pospite ukrasima po želji. Vratite kuglice u zamrzivač na 15-30 minuta da se stegnu. Možda ćete želeti da napravite i kuglice od suvog voća i kikirikija prelivene čokoladom.
Pročitajte kako se prave tiramisu kuglice koje se tope u ustima
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.