Sezona slava počinje i vreme je da osmislite vaš jelovnik. Ono što svakome privuče najviše pažnje je svakako predjelo, jer tu domaćica može da pokaže svoju kreativnost i kulinarske veštine. Za predjelo možete da služite slane sitne zalogaje, može da se nađe klasična proja ili pihtija, ali ono što svi najviše vole su salate. Elegantne i dekorativne, svima se dopadaju, a ova sa piletinom i kuvanim jajima će vas oduševiti. Samo poređajte slojeve i na kraju ukrasite ukiseljenim krastavcem. 

  • Sastojci:
  • 300 g pilećeg filea 
  • 10 pečuraka 
  • 3 jajeta 
  • 150 g tvrdog sira 
  • 1 crni luk 
  • 2-3 čena belog luka 
  • 50 g peršuna i mirođije
  • majonez po ukusu
  • krastavac za dekoraciju
  • 3-4 kašike sirćeta 
  • prstohvat soli 
  • 1 kašičica šećera 

Priprema:
Skuvajte jaja i piletinu, a u tiganju propržite iseckane pečurke i crni luk. Zatim jaja i sir izrendajte, a meso iseckajte što sitnije. U majonez dodajte rendani beli luk, pa posolite i pobiberite. Na tacnu stavite par listova zelene salate (ne mora, služi samo za dekoraciju), pa preko stavite okrugli obruč. Na dno sipajte tanak sloj majoneza, pa preko stavite usitnjeno belo meso. Zatim premažite još jedan sloj majoneza, pa stavite jaja i seckani prešun i mirođiju. Premažite majonezom, pa poređajte ispržene pečurke sa crnim lukom. Poravnajte, pa preko sipajte rendani sir. Premažite poslednji sloj majoneza i pokrijte providnom folijom. Ostavite u frižideru celu noć. Pomešajte so, sirće i šećer, pa prelijte krastavac koji ste isekli na tanke kolutove. Dobro promešajte da svaki kolut upije malo tečnosti. Poređajte krastavac preko i ostavite u kuhinji sat vremena pre nego što poslužite. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE