1. Opran i osušen krompir peći pola sata u zagrejanoj rerni. Probodti viljuškom i vedeti da li je gotov. Kada se ohladi odseći gornji sloj po dužini. Izdubiti krompire i dobijenu masu izgnječiti, pa pomašati sa umućenim margarinom i pavlakom. Posoliti, začiniti muškatnim oraščićem, dodati sneg od belanaca, beli luk, peršun i žumanca.
2. Slaninu sitno iseckati, propržit je i dodati prethodno pripremljenoj masi.
3. Napuniti krompir, posuti naribanim kačkavljem i vratiti u zagrejanu rernu dok se sir ne istopi.
Punjeni krompir
Uz ovako spremljen krompir dovoljna je samo sveža salata...
Još iz kategorije
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus