1. Očistiti, oprati i narendati krompir. Staviti u cediljku da se ocedi, ali sačuvati vodu u kojoj se kuvao. Odliti bistru tečnost iznad taloga, a talog dodati krompiru. Pomešati masu od krompira sa dva žumanceta. Začiniti sa dve kašičice senfa. Posoliti i pobiberiti, dodati malo muskata.


Sastojci:

kilogram kuvanog krompira
4 žumanceta
4 kašike senfa
so, biber, muskat
10 kašika suncokretovog ulja
160 g fete
8 kašika maslinovog ulja
2 krastavca
veza seckanog peršuna

2. U drugoj posudi zagrejati dve kaške suncokretovog ulja, pa dodati tri kašike mase od krompira i ispržiti s jedne strane. Odozgo posuti sa malo fete, pa prekriti sa tri kašike mase od krompira. Dobro pritisnuti i pržiti četiri minuta. Okrenuti uštipke i pržiti ih još pet minuta dok ne dobiju lepu zlatnožutu boju. Isto postupiti i sa ostalim testom.

3. Izmešati dva žumanceta i dve kašičice senfa. Neprestano mešajući mikserom, u tankom mlazu dodati i ostalo ulje. Iseckati krastavac i pomešati sa peršunom, posoliti i pobiberiti. Služiti uštipke sa sosom. Ukrasiti salatom i paradajzom.