Pica je gotovo sigurno jedno od najpopularnijh jela na svetu. Pored raznovrsnih sastojaka kojima se može filovati, jedan od njenih najvažnijih sastojaka svakako je testo.
Ovo je recept pica majstora za pravo italijansko testo za picu:
1. Pola kilograma brašna sipajte u posudu. Možete da pomešate glatko i oštro brašno, i to tako da oko 300 do 350 grama bude glatko, a ostatak oštro brašno. Navedene količine biće dovoljne za dva kućna pleha.
2. Zatim po redu dodajte sastojke: dve kašičice soli, jednu šećera, 5 grama suvog kvasca (nešto manje od cele kesice uobičajenog pakovnja od 7 grama; može se dodati i svež kvasac, li se za kućnu upotrebu i manje količine preporučuje se suvi).
3. Kada izmešate suve sastojke, dodajte: 0,3 dl mleka, 2,3 dl vode i 0,3 dl maslinovog ulja.
4. Pomešajte sve sastojke u posudi dok se ne sjedine, a potom nastavite da ga mesite na glatkoj površini posutoj oštrim brašnom.
5. Kada ste zamesili testo, vratite ga u posudu, pokrijte čistom krpom i ostavite da odmara na toplom oko sat - sat i po vremena.
6. Testo razvaljajte na površini posutoj brašnom do željene debljine, pa na njega poslažite željene sastojke.
Izvor: b92.net
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom