Kada ga jednom zamesite, uvek ćete ga praviti, a svi će vam tražiti recept.
Sastojci:
1 kg brašna
500 ml mlakog mleka
200 ml jogurta
2 jaja
2 kašike soli
1 kašika šećera
kocka kvasca
Priprema:
U posudi s brašnom napravite udubljenje, te ulijte mleko i izmrvljeni kvasac, a zatim pospite šećerom.
Ostavite testo da naraste, dodajte ostale sastojke i umesite glatko testo.
Ukoliko je potrebno dodajte još brašna, prekrijte krpom i pustite da testo još kratko naraste.
Od ovog testa možete da napravite sve što vam padne na pamet (kiflice, hleb, pite i pice)
Odložite ga u najlon kesicu i držite ga u frižideru nekoliko dana.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus