Kada ga jednom zamesite, uvek ćete ga praviti, a svi će vam tražiti recept.
Sastojci:
1 kg brašna
500 ml mlakog mleka
200 ml jogurta
2 jaja
2 kašike soli
1 kašika šećera
kocka kvasca
Priprema:
U posudi s brašnom napravite udubljenje, te ulijte mleko i izmrvljeni kvasac, a zatim pospite šećerom.
Ostavite testo da naraste, dodajte ostale sastojke i umesite glatko testo.
Ukoliko je potrebno dodajte još brašna, prekrijte krpom i pustite da testo još kratko naraste.
Od ovog testa možete da napravite sve što vam padne na pamet (kiflice, hleb, pite i pice)
Odložite ga u najlon kesicu i držite ga u frižideru nekoliko dana.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na InstagramuIzvor: dnevnik.hr
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem