Iskoristite sezonu tikvica za ove predivne recepte. Evo još jedne ideje za laganu večeru.

Sastojci za testo:

1 ¼ šolje brašna, pomešano kukuruzno i obično

malo soli

oko 100g hladnog maslaca

1/4 šolje pavlake

1/4 šolje vode

1-2 grančice sveže mirođije

Sastojci za fil: 

1 velika ili 2 male tikvice, isečene u krug debljine 5-6mm

svež vlašac

1 kašika maslinovog ulja

1-2 čena belog luka, sitno seckanog

rikota sir

1/2 šolje narendanog kačkavalja

listovi bosiljka

Priprema: 

Pomešajte brašno i so u velikoj posudi, dodajte maslac i izdrobite ga prstima tako da maslac bude veličine graška. U drugoj posudi pomešajte kiselu pavlaku i vodu, a zatim je prespite u prvu posudu. Sa vrhovima prstiju ili varjačom sjedinite tu smesu u veću kuglu, zatim pokrijte posudu i ostavite u frižideru 1 sat.

Pomešajte beli luk i maslinovo ulje u jednoj, a u drugoj posudi pomešajte rikotu, kačkavalj i dodajte jednu kašičicu maslinovog ulja iz prve posude i naravno malo soli.

Testo još jednom premesite, pa ga stavite u plitak okrugli pleh za pečenje, gde ste prethodno stavili pek papir. Onda mešavinu rikote razmažite po testu, ali ostavite prostor do ivice nekih 4-5 cm. Preko toga pospite vlašac, a zatim i tikvice u koncentričnim krugovima počevši od spolja ka unutra. Četkicom pređite po tikvicama sa ostatkom smese maslinovog ulja i belog luka. Krajem testa zatvorite ivice. Pecite u rerni na 200° jedno 30-40 minuta dok testo ne dobije zlatkastu boju. Izvadite iz rerne, stavite bosiljak na vrh i uživajte.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na InstagramuIzvor: sitnoseckano.com