Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Domaće tortilje

Kada pripremite domaće tortilje jedina dilema je koji fil izabrati. Za koji god da se odlučite, dobićete fantastičan obrok u ukusnom kaputu.

  Izvor: Profimedia/Shutterstock

1. Pomešajte brašno i so, a zatim dodajte postepeno vodu i ulje. Prebacite testo na pobrašnjenu površinu i dobro zamesite. Po potrebi dodajte još brašna ili vode kako biste dobili glatko testo. Testo ostavite deseta minuta.


Sastojci:

250 g brašna
1/2 kašičice soli
175 ml vode
3 kašike maslinovog ulja

2. Podelite testo na osam delova. Na pobrašnjenoj površini razvucite svaki deo testa kako biste dobili tanke tortilje.

3. Tortilje pecite u velikom tiganju na koji ste nanelli sasvim malo ulja. Tortilje pecite na srednjoj temperaturi oko minut sa svake strane, dok blago ne porumene.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti