1. Rastopite mast sa mlekom, vodom i prstohvatom soli, dodajte u brašno i zamesite testo. Uvijte ga u providnu foliju i stavite u frižider na pola sata.


Sastojci:

2 kašike masti
1,5 dl mleka
1,5 dl vode
so
400 g brašna

Fil:

500 g pelećeg fileta
glavica crnog luka
80 gr svinjske pečenice u komadu
po 1/2 kašičice seckanih bosiljka i peršuna
čen belog luka
2 jajeta
40 g rendanog parmezana
1,5 dl pavlake
1/2 čašice konjaka
kašičica senfa
2 kašike ulja
so
susam

2. Propržite crni i beli luk na ulju, sipajte 2 kašike vode i dinstajte dok tečnost ne ispari. Pojačajte vatru, dodajte kockice piletine i pečenice, i pržite 3-4 minuta. Posolite, zalijte konjakom, a kad ispari, dodajte pavlaku. Posle 5 minuta dodajte bosiljak i peršun. U prohlađenu masu umešajte jaja i sir.

3. Razvucite 2/3 testa na debljinu od 3-4 mm i prebacite u podmazanu tepsiju. Izbockajte dno viljuškom, premažite senfom i sipajte fil. Pokrijte površinu preklapajući trakama od preostalog testa i postpite susamom. Pecite 45 minuta na 180 stepeni.