Za doručak ili večeru uz jogurt ili kiselo mleko ova slana poslastica biće vam omiljeni zalogaj.
Sastojci:
- 2 šolje kukuruznog brašna
- 2 šolje pšenicnog brašna
- kesica praška za pecivo
- šolja ulja
- 150 g sira (feta)
- 2 dl jogurta
- šolja kisele vode
- malo soli
Priprema:
Sve sastojke dobro izmešajte. U pleh stavite kašiku masti i ubacite u vrelu rernu da se dobro zagreje, jer se tako dobije onaj divan hrskav deo korice, pa odjednom sipajte smesu u pleh i po želji pospite susamom. Pecite na 220 stepeni.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus