Spoj piletine, pavlake i mekanog testa će vas oduševiti.

Sastojci:

  • 500 g pilećeg filea
  • 2 jajeta
  • 3 dl mleka
  • 1dl jogurta
  • 200 g brašna
  • 250ml neutralne pavlake
  • 100 g putera
  • 3 kašike ulja
  • 1 kašičica biljnog začina
  • Malo soli i bibera

Priprema:

1. Uključiti rernu na 200 stepeni.

2. Pileći file iseći na tanke šnicle, posuti začinom od povrća i kratko propržiti na puteru.

3. Jaja umutiti, dodati so, brašno, mleko i jogurt (testo treba da je malo gušće od testa za palačinke), dodati malo soli i bibera po želji.

4. Tepsiju pouljiti i staviti u vruću rernu da se zagreje.

5. U vrelo ulje sipati pola smese, na to staviti napola pečenu piletinu i preko preliti preostalim testom. Peći 20 minuta, a zatim sve preliti neutralnom pavlakom i peći još oko 10 minuta na 180 stepeni.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs