Spoj piletine, pavlake i mekanog testa će vas oduševiti.
Sastojci:
- 500 g pilećeg filea
- 2 jajeta
- 3 dl mleka
- 1dl jogurta
- 200 g brašna
- 250ml neutralne pavlake
- 100 g putera
- 3 kašike ulja
- 1 kašičica biljnog začina
- Malo soli i bibera
Priprema:
1. Uključiti rernu na 200 stepeni.
2. Pileći file iseći na tanke šnicle, posuti začinom od povrća i kratko propržiti na puteru.
3. Jaja umutiti, dodati so, brašno, mleko i jogurt (testo treba da je malo gušće od testa za palačinke), dodati malo soli i bibera po želji.
4. Tepsiju pouljiti i staviti u vruću rernu da se zagreje.
5. U vrelo ulje sipati pola smese, na to staviti napola pečenu piletinu i preko preliti preostalim testom. Peći 20 minuta, a zatim sve preliti neutralnom pavlakom i peći još oko 10 minuta na 180 stepeni.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus