1. Razmutite kvasac u mlakoj vodi i dodajte šećer, a zatim sačekajte malo da nadođe.
2. Pomešajte brašno i so i zatim dodajte smesu sa kvascem i dobro zamesite testo. Testo prekrijte i ostavite da narasta oko pola sata.
3. Testo prebacite na pobrašnjenu površinu i podelite na dva dela, a zatim oblikujte duguljaste vekne, bagete. Ukoliko želite manje vekne za sendvič, podelite testo na više delova. Nožem izrežite nekoliko linija ukoso po širini. Prekrijte vekne i ostavite da narastaju na toplom oko 30 do 40 minuta, dok se ne udvostruče.
4. Rernu zagrejte na 190 C. Umutite žumance i pomešajte sa kašikom vode i time premažite vekne. Pecite bagete u zagrejanoj rerni oko 20-25 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus