Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hleb

Bageti

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Hleb na francuski način...

Izvor: Profimedia/Shutterstock

1. Razmutite kvasac u mlakoj vodi i dodajte šećer, a zatim sačekajte malo da nadođe.


Sastojci:

šolja vode
1 1/2 kašičica kvasca u prahu
2 1/2 šolje brašna
žumance
kašičica šećera
kašičica soli
kašika vode

2. Pomešajte brašno i so i zatim dodajte smesu sa kvascem i dobro zamesite testo. Testo prekrijte i ostavite da narasta oko pola sata.

3. Testo prebacite na pobrašnjenu površinu i podelite na dva dela, a zatim oblikujte duguljaste vekne, bagete. Ukoliko želite manje vekne za sendvič, podelite testo na više delova. Nožem izrežite nekoliko linija ukoso po širini. Prekrijte vekne i ostavite da narastaju na toplom oko 30 do 40 minuta, dok se ne udvostruče.

4. Rernu zagrejte na 190 C. Umutite žumance i pomešajte sa kašikom vode i time premažite vekne. Pecite bagete u zagrejanoj rerni oko 20-25 minuta.

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti