1. Izrendati 75 g parmezana. Jedno jaje podeliti na žumance i belance. Izmešati brašno, maslac, belance, malo soli i parmezan, da se dobije glatko testo. Uviti u foliju i držati u frižideru oko 30 minuta.


Sastojci:

Pita:

100 g parmezana (u komadu)
4 jajeta
200 g brašna
100 g maslaca
so, beli biber
8 velikih paradajza
150 g kisele pavlake
100 ml slatke pavlake
malo muskatnog oraščića

Salata:

2 veze rukole
5 kašika balzamiko sirćeta
sok od pola pomorandže
4 kašike maslinovog ulja

2. Iseći paradajz na kolutove debele oko cm. Pomešati kiselu i slatku pavlaku, tri jajeta i žumance. Posoliti, pobiberiti i dodati muskatnog oraščića. Zagrejati rernu na 200 stepeni.

3. Razviti testo, razvući ga po nauljenom plehu i podići ivice. Rasporediti preko paradajz i krem. Peći oko 35 minuta, pa isključiti i ostaviti u rerni još pet minuta.

4. Oprati rukolu. Pomešati sirće, sok, so i biber. Dodati ulje i umutiti kašikom. Izrendati ostatak parmezana. Izmešati rukolu, preliv i parmezan.