Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Miris domaćeg hleba uvek budi lepe uspomene.

  Izvor: Profimedia/Shutterstock

1. U činiju ili na radnu površinu sipajte brašno, pomešajte sa solju, pa u sredini napravite udubljenje i u njega stavite prstima izmrvljen svež kvasac. Dodajte malo mlake vode sa šećerom. Testo mesite dok ne postane glatko i mekano toliko da se odvaja lako od prstiju. Stavite ga u pobrašnjenu posudu i pokrijte čistom krpom. Ostavite činiju na toplom mestu kako bi testo lepo naraslo. Za nadolaženje testa (trebalo bi da se testo udvostruči) potrebno je barem dva sata.


Sastojci:

400 g brašna
20 g kvasca
4 kašike ulja
čaša mlake vode
kašičica soli
na vrh noža šećera

2. Još jednom testo lako premesite, da se ne izgube mehurići, stavite u pobrašnjenu tepsiju i pecite u rerni koju ste prethodno zagrejali na 220 stepeni. Kad hleb  izvadite iz rerne, poprskajte ga hladnom običnom ili kiselom vodom, kako bi korica ostala hrskava.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti