1. Brašno, puter, jaja i so zamešajte u testo i umotajte u porzirnu foliju i stavite na pola sata u frižider. Rernu unapred zagrejte na 200 stepeni.


Sastojci:

300 g brašna
150 g putera
1 jaje
kašičica soli
500 g belog pilećeg mesa
300 g šargarepe
1 manji luk
1 čen belog luka
2 kašike maslinovog ulja
so, biber
250 g pavlake
100 g zamrznutog graška
4 jajeta
100 g narendanog sira
100 g kiselog mleka

2. Piletinu isecite na kockice. Šargarepu oljušitite i njasecite na kockice. Luk i beli luk iseckajte što sitnije i lagano propržite. Dodajte piletinu i šargarepu, pa pecite dva-tri munuta. Posolite i pobiberite i izvadite iz tiganja. U sos od pečenja ulijte pavlaku, dodajte grašak, pa ostavite sos da se rashladi. Izmešajte jaja, sir i kiselo mleko. Dodajte sos sa graškom, pa začinite po ukusu.

3. Testo razvaljajte i stavite u podmazan kalup (okruglu tepsiju). Od testa oblikujte rub, a po testu rasporedite piletinu i povrće. Prelijte smesom od kiselog mleka i ijaja, pa pecite oko 45 minuta.