Boja ovih lepinja sa šargarepom ulepšaće svaki obrok. Možete da ih služite za doručak ili večeru sa čime god želite.

Sastojci:

  • 300 g  brašna
  • 7 g suvog kvasca
  • ½ kašičica soli
  • 20 g šećera
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 3 šargarepe
  • 90 ml vode

Priprema:

U blenderu ispasirajte šargarepu i vodu. U posudu sipajte brašno, kvasac, so, šećer i promešajte. Zatim sipajte maslinovo ulje i ispasiranu šargarepu.

Umesite testo, pa pokrijte i ostavite da stoji 30 minuta. Nakon tog vremena premesite i opet ostavite pokriveno 30 minuta. Ponovite isto i treći put.

Podelite testo na 12 delova. Formirajte lepinje i slažite u pleh obložen pek papirom. Pokrijte i ostavite da stoje još 45 minuta.  Pecite 20 minuta na 180°C. Ukrasite šećerom u prahu.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa  *Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs