Boja ovih lepinja sa šargarepom ulepšaće svaki obrok. Možete da ih služite za doručak ili večeru sa čime god želite.
Sastojci:
- 300 g brašna
- 7 g suvog kvasca
- ½ kašičica soli
- 20 g šećera
- 2 kašike maslinovog ulja
- 3 šargarepe
- 90 ml vode
Priprema:
U blenderu ispasirajte šargarepu i vodu. U posudu sipajte brašno, kvasac, so, šećer i promešajte. Zatim sipajte maslinovo ulje i ispasiranu šargarepu.
Umesite testo, pa pokrijte i ostavite da stoji 30 minuta. Nakon tog vremena premesite i opet ostavite pokriveno 30 minuta. Ponovite isto i treći put.
Podelite testo na 12 delova. Formirajte lepinje i slažite u pleh obložen pek papirom. Pokrijte i ostavite da stoje još 45 minuta. Pecite 20 minuta na 180°C. Ukrasite šećerom u prahu.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus