Boja ovih lepinja sa šargarepom ulepšaće svaki obrok. Možete da ih služite za doručak ili večeru sa čime god želite.
Sastojci:
- 300 g brašna
- 7 g suvog kvasca
- ½ kašičica soli
- 20 g šećera
- 2 kašike maslinovog ulja
- 3 šargarepe
- 90 ml vode
Priprema:
U blenderu ispasirajte šargarepu i vodu. U posudu sipajte brašno, kvasac, so, šećer i promešajte. Zatim sipajte maslinovo ulje i ispasiranu šargarepu.
Umesite testo, pa pokrijte i ostavite da stoji 30 minuta. Nakon tog vremena premesite i opet ostavite pokriveno 30 minuta. Ponovite isto i treći put.
Podelite testo na 12 delova. Formirajte lepinje i slažite u pleh obložen pek papirom. Pokrijte i ostavite da stoje još 45 minuta. Pecite 20 minuta na 180°C. Ukrasite šećerom u prahu.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa *Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu