Neobične kiflice koje se prave od svinjske masti. Možda vam ne deluju primamljivo, ali ukus je odličan. Možete ih puniti sa čime god želite, samo da nije previše tečno, kako fil ne bi iscureo.

Sastojci:

Za testo:

  • 350-400 g brašna
  • 200 g svinjske masti (sobne temperature)
  • 180 ml kefir

Za fil:

  • 300 g višanja
  • 200 g šećera u prahu

Priprema:

U posudu stavite svinjsku mast sobne temperature i dodajte kefir. Dobro sjedinite. Zatim dodajte brašno iz 2-3 navrata. Posle svakog dodavanja promešajte špatulom i na kraju umesite testo. Umotajte testo u providnu foliju i stavite u frižider na najmanje 2 sata, a najbolje preko noći.

Isecite testo na 3 jednaka dela. Svaki deo testa razvaljajte u tanki krug i pospite ga sa malo brašna. Razvaljano testo treba da bude debljine približno 2-3 mm. Sva 3 kruga podelite na trouglove (treba da dobijete 12 trouglova). Stavite višnje na ivicu testa. Napravite kiflice.

Stavite kiflice na pleh obložen pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta. Dok su još vruće, prebacite ih u posudu i pospite šećerom u prahu.

Napomena: Višnje odmrznite i dobro ocedite, ako treba i pošećerite ih.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs