1. Izmešati brašno i so u činiji za mešenje, pa u sredini napraviti udubljenje. Razmutiti kvasac, šećer i kašiku mlake vode, sipati u udubljenje. Posuti kvasac sa malo brašna, pokriti posudu i ostaviti na toplom mestu oko 60 min.


Sastojci:

Za testo:

325 g brašna
malo soli
1/2 kockice kvasca
1 kašičica šećera
125 ml punomasnog mleka
1 jaje
60 g mekanog maslaca

Za fil:

glavica luka
100 g na kockice iseckane dimljene slanine

2. Dodati mleko, jaje i maslac, pa umesiti glatko testo. Ostaviti na toplom mestu, pokriveno krpom, da naraste.

3. Iseckati crni luk. Propržiti slaninicu na tiganju bez dodatka ulja. Dodati crni luk i pržiti zajedno još malo.

4. Zagrejati rernu na 200 stepeni. Promesiti testo još jednom i izdeliti ga na 20 komada. Svaki od njih oblikovati u loptu i tanko razviti. Rasporediti preko testa malo slaninice i luka, preklopiti i pritisnuti prstima na krajevima. Oblikovati zemičke i ređati ih na nauljeni pleh. Peći oko 25 minuta.