1. Rastvorite kvasac i kašiku šećera u mlakoj vodi i ostavite da nadođe oko 10 minuta.


Sastojci:

120 ml tople vode
120 ml mleka
jaje
80 g putera  + 70 g putera
70 g šećera
kašičica soli
500 g brašna
pakovanje suvog kvasca

2. Mleko zagrejte dok se ne pojave mehurići, zatim sklonite sa šporeta, dodajte ostatak šećera i 80 grama  putera i dobro promešajte. Ostavite da se ohladi.

3. U posudi pomešajte smesu sa kvascem, smesu sa mlekom, brašno i jaje. Sve dobro zamesite , prekrijte i ostavite da nadođe oko sat vremena.

4. Testo zatim podelite na dva dela, razvucite u krug, preko ravnomerno nanesite 70 g putera isecite dijagonalno i oblikujte kiflice.

5. Kiflice stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni i pecite oko 10-15 minuta.