Pečene i punjene kifle iz rerne savršena su ideja za doručak, večeru ili čak toplu užinu. Ovako pripremljene kifle ne samo da izgledaju lepo, već su i veoma dobrog ukusa. Pečene kifle su veoma hrskave, a fil im daje jedinstven ukus. Sama priprema traje bukvalno nekoliko minuta.
- Sastojci:
- 3 kifle
- 100 g šunke
- 100 g sira
- 1/3 crvene paprike
- komad praziluka
- 3 kisela krastavca
- 3 jajeta
- so, biber, snop vlašca
Priprema:
Šunku, papriku i krastavce iseckajte na male kockice. Praziluk iseći na polukrugove, sir izrendati na krupno rende. Stavite sve sastojke u činiju i dodajte im jaja. Sve začinite solju i biberom. Kifle presecite na dve polovine, pa izdubite sredinu svake od njih, tako da se formiraju čamci. Stavite ih na pleh obložen papirom za pečenje. Zatim svaku kiflu napunite filom. Stavite sve u rernu zagrejanu na 200 stepeni i pecite 15 minuta. Na kraju pospite seckanim vlašcem.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus