Sastojci:
- 1 brokoli
- 3 jajeta
- 100 g brašna od leblebija
- 1 kašika praška za pecivo (bezglutenski)
Priprema:
Ako tražite lagan i hranljiv hleb koji možete jesti bez griže savesti – ovaj brokoli hleb je pravo rešenje Bez glutena, bogat vlaknima i proteinima, savršen je kao osnova za doručak, užinu ili lagani obrok.
Operite, očistite i sitno naseckajte brokoli (ili obarite pa izgnječite ako koristite zamrznut).
U posudi pomešajte jaja, brokoli, brašno od leblebija i prašak za pecivo. Dobro promešajte dok se sve lepo ne sjedini. Sipajte smesu na papir za pečenje i oblikujte hleb ili sipajte u kalup za hleb.
Pecite u unapred zagrejanoj rerni na 180°C oko 25–30 minuta, dok ne dobije lepu zlatnu boju.
Bonus video
Godinama kuvate pasulj pogrešno – zbog ovoga vas nadima i umara
Patišpanj rolat sa džemom od borovnica i krem sirom
Vazdušasti slatki hleb od mleka i krompira
Kari od patlidžana i krompira
Italijanska pasta u sosu od patlidžana