Sastojci:
- 360 g višenamenskog brašna
- 3 kašičice praška za pecivo
- 1 kašičica morske soli
- 50 ml ulja
- 235 ml vode
- 8 kriški belog sira
- 4 grančice sveže seckanog ruzmarina
- 70 ml maslinovog ulja
Pogledajte kako se prave:
Recept za uštipke sa sirom i ruzmarinom:
Za uštipke prvo dodajte višenamensko brašno u veliku činiju, prašak za pecivo i morsku so, pomešajte suve sastojke, zatim dodajte ulje i vodu, pomešajte sve sastojke dok se dobro ne sjedine. Kada formirate testo, umesite ga rukama i nastavite da mesite dok ne formirate kompaktno testo, oko 1 do 2 minuta, a zatim oblikujte loptu.
Pospite malo brašna na očišćenu radnu površinu, prebacite loptu testa, prepolovite je i oblikujte svaki komad testa u loptu. Svaku loptu isecite na 8 komada jednake veličine, imaćete 16 komada na kraju.
Oblikujte svaki komad testa u kružni oblik. U svaku plošku testa ubacite jednu krišku belog sira i pospite ga obilno prstohvatom sveže seckanog ruzmarina. Stavite drugu plošku testa preko toga i zatvorite ivice. Zatim ga poravnajte rukama i nastavite sa ostalim komadima testa.
Zagrejte mali tiganj na srednjoj vatri i dodajte obilno maslinovog ulja. Nakon 4 minuta stavite jedno od testa u tiganj, pecite 60 do 75 sekundi po strani. Svaki pečeni uštipak prebacite na paprini ubrus da se ocedi pa onda servirajte. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i uštipke od krompira.
Pročitajte i recept za uštipke sa kukuruzom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus