Sastojci:
- 1 tikvica
- 1 patlidžan
- 1 paprika
- maslinovo ulje
- 1 luk
- sol
- 1 rolna lisnatog testa
- prezle
- 150 g sira
- 1 jaje za premazivanje
- susam
Kako se pravi:
Štrudla je odličan izbor ako vam iznenada dolaze gosti ili želite nešto novo da poslužite na trpezi.
Operite i isecite tikvice, patlidžan i papriku na sitno. U šerpu sipajte ulje i propržite luk. Dodajte povrće, dobro promešajte i ostavite da se kuva dok povrće ne omekša. Ostavite da se ohladi. Odmotajte lisnato testo na radnoj površini i pospite prezlom po sredini. Dodajte pripremljenu smesu i na vrh rendani sir. Urolajte i zatvorite ivice. Premažite jajetom i pospite susamom. Napravite 4 reza nožem i prebacite štrudlu na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite na 180°C 35 minuta.
Bonus video
Najjednostavnija plazma torta od samo 4 sastojka
Piletina u sosu od meda i senfa
Carski drobljenac - mekano testo kao za palačinke, a lakše se pravi
Tiramisu sa pistaćima - toliko kremast da se topi u ustima
Punjena vekna od mesa za porodični nedeljni ručak