Sastojci:

  • 1 tikvica
  • 1 patlidžan
  • 1 paprika
  • maslinovo ulje
  • 1 luk
  • sol
  • 1 rolna lisnatog testa
  • prezle
  • 150 g sira
  • 1 jaje za premazivanje
  • susam

Kako se pravi:

Štrudla je odličan izbor ako vam iznenada dolaze gosti ili želite nešto novo da poslužite na trpezi.

Operite i isecite tikvice, patlidžan i papriku na sitno. U šerpu sipajte ulje i propržite luk. Dodajte povrće, dobro promešajte i ostavite da se kuva dok povrće ne omekša. Ostavite da se ohladi. Odmotajte lisnato testo na radnoj površini i pospite prezlom po sredini. Dodajte pripremljenu smesu i na vrh rendani sir.  Urolajte i zatvorite ivice. Premažite jajetom i pospite susamom. Napravite 4 reza nožem i prebacite štrudlu na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite na 180°C 35 minuta. 

Bonus video

instagram/cookistwow Mesna štrudla sa sirom i šunkom