Sastojci:
- 450 g domaćeg testa za picu
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 čena belog luka, iseckana
- 1 kašika svežeg peršuna, iseckanog, plus još za ukrašavanje
- 3 kašike sitno rendanog parmezana
- 230 g rendanog mocarela sira
- 150 g isečenih paprika
- 150 g isečene šunke
- 150 g isečene salame
- 1 jaje plus 1 kašika vode
- so, za posipanje
- 0,25 kašičice belog luka u prahu
- marinara sos, za umakanje
Recept za pica rolnice:
Kako biste napravili ove rolnice, prvo razvaljajte već pripremljeno testo. Obložite pleh dimenzija 33×46 cm papirom za pečenje. Razvaljajte testo za picu na blago pobrašnjenoj površini u pravougaonik dimenzija oko 25×36 cm, sa dužim krajem okrenutim ka vama.
U maloj posudi pomešajte maslinovo ulje, beli luk i peršun. Premažite smesu četkicom preko testa. Pospite sa 2 kašike parmezana i polovinom mocarela sira. Dodajte papriku, salame i šunke, a zatim pospite preostalu mocarelu preko mesa.
Počevši od duže strane koja je najbliža vama, čvrsto uvijte testo u rolat, vodeći računa da prelivi ne klize. Stisnite testo sa strane da biste zatvorili, a zatim podvucite ivice ispod. Prebacite rolat, sa šavom nadole, na pripremljeni pleh. Pokrijte plastičnom folijom i ostavite da naraste 30 minuta na sobnoj temperaturi dok zagrejete rernu na 200°C.
Umutite jaje sa jednom kašikom vode i premažite njime rolat. Napravite 4 duboka dijagonalna reza na vrhu kako bi para mogla da izlazi. Pospite solju, belim lukom u prahu i preostalom kašikom parmezana. Pecite 25-30 minuta, ili dok testo ne bude potpuno pečeno i zlatno-smeđe. Ostavite rolat da se hladi 10-15 minuta pre sečenja. Isecite na kriške od 2,5 cm. Servirajte sa dodatnim marinara sosom za umakanje. Možda ćete želeti da napravite i riblje rolnice sa sirom i začinskim biljem.
Pročitajte kako se prave prolećne patlidžan rolnice
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Svinjetina sa brokolijem i karfiolom u soja sosu
Hrskavi palenta štapići sa umakom od avokada
Mediteranski uštipci sa fetom i paradajzom
Pileća krilca u ulju od belog luka
Kokos praline sa 2 vrste čokolade