1. U mlako mleko dodajte kašičicu soli, kašičicu šećera, kvasac i kašičicu brašna. Ostavite da kvasac nadođe.
2. U vanglicu stavite jaje, posolite i sjedinite s uljem. Dodajte mleko sa nadošlim kvascem i brašnom zamesite testo. Pokrijte čistom krpom i ostavite da testo nadođe.
3. Nadošlo testo prebacite na pobrašnjenu radnu površinu, malo premesite a onda podelite na dva dela.
4. Svaki deo posebno razvucite na što veći krug, zatim podelite na 12-16 trouglova. Na svaki trougao stavite kečap, šunku, kačkavalj i origano, pa urolajte u kiflu.
5. Kifle stavljajte na pleh obložen peki papirom i ostavite 30 minuta da kifle nadođu.6.
6. Nadošle kifle premažite umućenim žumancetom s malo mleka i pospite susamom.
7. Na svaku kiflu stavite po kockicu ili izrendajte margarin.
8. Pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni dok ne porumene.
Original šampita koju će deca obožavati
Jednostavan čizkejk sa bundevom
Kako da kod kuće napravite medovaču
Recept za rižoto sa graškom
Domaće lazanje po italijanskom receptu