Ovo testo je pogodno za brzo spremanje pita, sa bilo kojim nadevom. Sastojaka za ovo testo ima u svakom domu. Njegova priprema traje samo deset minuta, a dobićete odlican rezultat.
Ovako brzo pripremljena pita spasiće vas u svakoj situaciji.
Ova pita je napravljena sa nadevom od mesa, ali možete koristiti bilo koji nadev – slatki ili slani, po vašem izboru.
Sastojci za testo:
- 2 jajeta
- 1/2 kašikice soli
- 1 šolja (250 ml) jogurta
- 1 ista takva šolja brasna1 kašikica sode bikarbone (ili praška za pecivo)
Nadev:
- 300 gr mlevenog mesa (sirovog ili malo izdinstanog)
- 2-3 glavice luka (isečene na kockice)
- so i biber po ukusu
Priprema:
Pomešajte jogurt sa sodom i ostavite da odstoji 5 minuta.
Zatim dodajte preostale sastojke (za testo) i dobro promešajte.
Namazite tepsiju sa uljem (ili mašću) i pospite brašnom. Za ovu količinu ne treba koristiti veliku tepsiju ( ja sam uzela okruglu tepsiju, 20 cm u prečniku).
Naspite u tepsiju polovinu testa, poređajte nadev i od gore sipajte drugu polovinu testa.
Stavite u zagrejanu rernu i pecite 40 minuta na 170 stepeni.
Vaša pita je gotova. Prijatno!
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor:uspesnazena.com
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus